Publicerad den

Kristallkit – Healing your heart

Rubin Fuchsit (Ljusare grön)

Rubin Fuchsiten är en riktig powerkristall som påminner oss om att ta kontroll över våra liv. Det är du som styr över din egen hälsa, mognad och framgång.

Kom ihåg att du själv är allt du behöver för att nå dina drömmar och leva ditt drömliv!

Den hjälper vårt inre barn att titta fram och påminner oss om att åldern är obetydlig. Denna sten hjälper till att få mental och känslomässig balans och skänker lugn och medkänsla. Fuchsit förstärker energin i andra kristaller och kan därför gärna kombineras för att uppnå en starkare kraft! Denna kristall lugnar vid stress. 

Malakit (mörkgrön)
Malakit sägs stärka och hjälpa dig gå mot ditt hjärtas högsta mål och önskan. Den kan hjälpa dig att hålla fokus i dina projekt, speciellt de som är i linje med ditt hjärtas önskan.
Malakit lär stå för transformation, och vill hjälpa dig till transformation och bryta gamla mönster.
Malakit skyddar mot negativa energier, strålning och föroreningar av alla slag och sägs verka läkande. De sägs även uppmuntra till risktagande och förändring, den får dig att våga!
Detta är en mycket kraftfull sten som formligen drar ut det negativa ur kroppen, söker sig till det du gömt undan i ditt undermedvetna för att ta fram förträngda känslor till ytan.
Fysiskt sätt lär malakit lindra spänning och smärta i kroppen. 

Rosenkvarts ( rosa)
Rosenkvartsen stärker kärleken till dig själv, öppnar upp för sann kärlek, lugnar vid stress , känslomässiga påfrestningar och sorg. Rosenkvartsen stärker bandet till dig själv. När man talar om stenar som främjar kärlekens energier är rosenkvarts vanligtvis den första stenen man nämner, det är också därför den kallas den ultimata kärleksstenen. Rosenkvarts är en sten man gärna vill ha nära när det är tufft eller när man behöver kärlek i sitt liv, vare sig det är till sig själv eller till andra så kan rosenkvartsen hjälpa. Rosenkvartsen kan hjälpa en acceptera och förlåta.

Krysokolla (turkost grön)
Krysokolla hjälper dig att förstå ditt eget värde. De lär stimulera kommunikationsförmågan och kan hjälpa dig att tala från hjärtat med kraft och övertygelse. De lindrar stress, ångest och kan hjälpa dig att vara mindre självkritisk. Den förbinder det emotionella med det mentala och det är därför den ger dig kraft att tala från ditt hjärta. Krysokolla har en väldigt lugnande energi, och är mycket bra att ha när det är stressigt och oroligt omkring dig. Det är en beskyddande sten som tar bort negativitet och inspirerar dig att våga göra förändringar i ditt liv. Den dämpar även ilska och upprördhet.

Affirmation för detta kit: ”Jag står i min kraft, i det högsta ljuset, och jag följer mitt hjärta utan rädsla. Jag är tacksam för allt fint jag har i mitt liv och min tacksamhet jag har i mitt hjärta är som en magnet som attraherar in ännu mer för mig att vara tacksam för. Jag litar på att mitt hjärta vet vägen och jag lyssnar till dess viskningar. Kärleken är den mest kraftfulla och läkande energin som finns i detta universum och jag ser det och accepterar det utan begränsningar.” 

Läs med fördel denna affirmation morgon och kväll i 21 dagar med kristallerna i dina händer. Detta är ett kraftfullt sätt att programmera om dina tankar och känslor till mer kärleksfulla och det är därifrån som du skapar din verklighet. Allt börjar inom dig! 

Hur du kan använda stenarna: Låt kristallerna ligga kvar i påsen och ta med de i din väska, eller ha de under kudden när du sover. Du kan med fördel lägga de på ditt hjärtchakra (mitten av bröstet), eller hålla de i handen vid meditation. Ta fram de ibland och känn deras olika energier för att bekanta dig med de. Med tiden kommer du lära känna dina stenar så att du vet exakt vilken sten du behöver vid olika tillfällen. 

Energirening av stenarna: För att rena energierna i stenarna så gör du det lättast genom att skölja de några minuter i rinnande vatten. Du kan även använda dig av lugnande meditativ musik eller rökelse. Passa gärna på att lägga fram dina kristaller i fullmånens sken vid fullmåne för både rening och för att ladda upp de med extra mycket kraftfull energi!

Varför jag valt just dessa stenar i detta kit: Det här ett otroligt kraftfullt kit just för självkärlek och för att vara sann och våga stå upp för sig själv. Jag blandar rosenkvartsens mjuka helande kärleksfulla energi, som också jobbar på att läka ditt inre barn, med lite mer kraftfull energi som vi har i Malakiten och Fuchsiten. I båda de stenarna har du kraften som pushar dig framåt och båda har mycket power. Jag ville också ha med Fuchsiten just för att den förstärker energierna i de andra kristallerna när man använder de tillsammans. Krysokollan är också ett stort bidrag i detta kit med sin lugnande samtidigt väldigt starkt beskyddande energi som också hjälper dig att tala din sanning och se ditt eget värde!