Publicerad den

Kristallkit – Healing of the soul

Healing of the soul

Rosenkvarts ( rosa)

Rosenkvartsen stärker kärleken till dig själv, öppnar upp för sann kärlek, lugnar vid stress , känslomässiga påfrestningar och sorg. Rosenkvartsen stärker bandet till dig själv. När man talar om stenar som främjar kärlekens energier är rosenkvarts vanligtvis den första stenen man nämner, det är också därför den kallas den ultimata kärleksstenen. Rosenkvarts är en sten man gärna vill ha nära när det är tufft eller när man behöver kärlek i sitt liv, vare sig det är till sig själv eller till andra så kan rosenkvartsen hjälpa. Rosenkvartsen kan hjälpa en acceptera och förlåta för att komma vidare.

Honungskalcit (gul)

Honungskalcit är en tröstande sten, den ger dig värme när du känner dig låg och trött. Den varma energin lockar dig till andra tankar, till andra nivåer av medvetande där tankarna i ditt sinne flyter fritt och fastnar inte i gamla negativa minnen som du är redo att lämnat bakom dig. Honungskalciten hjälper dig att förstå dina behov och vad du behöver just nu för att må bra, vara i balans och höja din vibration.

Blå Kalcit

Blå kalcit sägs vara en mycket lugnande sten, dess energier lugnar nerverna och lindrar ångest. Den stöttar vid återhämtning efter känslomässiga trauman och ger förutsättningar för en lugn och klar kommunikation. Blå kalcit ger oss själslig avslappning och inre lugn och är därför perfekt att ha i sovrummet för en bättre sömn. En bra sten för att stilla tankar och komma ner i varv när du ska gå och lägga dig.

Healing of the soul
Healing of the soul

Affirmation för detta kit: ”Jag läker på alla plan för att bli den bästa versionen av mig själv. Jag släpper taget om det som inte längre gynnar mig att hålla fast vid, och jag tillåter det nya som jag är redo för att komma in i mitt liv. Jag litar på att min själ vet vad jag behöver läka och jag lyssnar inåt för att höra vad min själ försöker signalera till mig. Jag släpper taget mer och mer för varje dag av det som inte längre resonerar med mig och istället fyller jag på med det högsta ljuset från universum så att min egen frekvens bara ska bli starkare för varje dag.”

Läs med fördel denna affirmation morgon och kväll i 21 dagar med kristallerna i dina händer. Detta är ett kraftfullt sätt att programmera om dina tankar och känslor till mer kärleksfulla och det är därifrån som du skapar din verklighet. Allt börjar inom dig!

Hur du kan använda stenarna: Låt kristallerna ligga kvar i påsen och ta med de i din väska, eller ha de intill sängen när du sover. Du kan med fördel lägga de på ditt hjärtchakra (mitten av bröstet), eller hålla de i handen vid meditation. Ta fram de ibland och känn deras olika energier för att bekanta dig med de. Med tiden kommer du lära känna dina stenar så att du vet exakt vilken sten du behöver vid olika tillfällen.

Energirening av stenarna: För att rena energierna i stenarna så gör du det lättast genom att skölja de några minuter i rinnande vatten. Du kan även använda dig av lugnande meditativ musik eller rökelse. Passa gärna på att lägga fram dina kristaller i fullmånens sken vid fullmåne för både rening och för att ladda upp de med extra mycket kraftfull energi!

Varför jag valt just dessa stenar i detta kit: Jag valde dessa stenar i detta kit för att de alla har en väldigt helande energi som jag tycker passar bra för läkning av din själ. Vi har rosenkvartsen som jobbar mycket med inre barnet, och som har en otroligt mjuk energi precis som honungskalciten som även den är väldigt mjukt helande. Den blå kalciten är också den väldigt lugnande, stillar tankar och får dig att sova bättre. Dessutom stöttar den kommunikation, för att du ska uttrycka dina behov på ett bra sätt till din omgivning. Dessa stenar tillsammans bäddar in dig i en trygghet där du bara kan få vila och bara vara du.

Healing of the soul
Healing of the soul