Publicerad den

Kristallkit – Happiness

Kristallkit Happiness

Citrin

Citrin är en glad och positiv sten som stimulerar oss att se det ljusa i tillvaron. Den hjälper dig att uttrycka dig i sociala sammanhang, ha roligt, skratta och leka. Den kan bäras som amulett för att stärka självförtroendet och tilliten till din egna förmåga. Den som vill bryta sina egna mönster och göra upp med det förflutnas begränsningar kan bära citrin.

Aragonit. Stenen för harmoni.

Den är jordande och hjälper dig att vara i nuet och att vara förankrad i kroppen. Aragonit sägs öka förmågan till självbehärskning och tålamod samt kan hjälpa energiflödet från de nedre chakrana till de högre chakrana. De lär stimulera kommunikation. Sägs påverka samtliga chakran och kan balansera hela auran. Denna sten ökar ditt självförtroende och ger känslomässig healing och styrka. Aragoniten stödjer dig i din kontakt med jorden.

Honungskalcit (gul)

Honungskalcit är en tröstande sten, den ger dig värme när du känner dig låg och trött. Den varma energin lockar dig till andra tankar, till andra nivåer av medvetande där tankarna i ditt sinne flyter fritt och fastnar inte i gamla negativa minnen som du är redo att lämnat bakom dig. Honungskalciten hjälper dig att förstå dina behov och vad du behöver just nu för att må bra, vara i balans och höja din vibration.

Kristallkit Happiness
Kristallkit Happiness

Affirmation för detta kit: ”Jag väljer lycka och glädje varje dag! Jag är tacksam för allt jag har i mitt liv och jag attraherar hela tiden in ännu mer att vara tacksam för. Min energi är som högst när jag bara har kul och är i nuet.”
Läs med fördel denna affirmation morgon och kväll i 21 dagar med kristallerna i dina händer. Detta är ett kraftfullt sätt att programmera om dina tankar och känslor till mer kärleksfulla och det är därifrån som du skapar din verklighet. Allt börjar inom dig!

Hur du kan använda stenarna: Låt kristallerna ligga kvar i påsen och ta med de i din väska, eller ha de intill sängen när du sover. Du kan med fördel lägga de på ditt solarplexuschakra (där revbenen möts), eller hålla de i handen vid meditation. Ta fram de ibland och känn deras olika energier för att bekanta dig med de. Med tiden kommer du lära känna dina stenar så att du vet exakt vilken sten du behöver vid olika tillfällen.

Energirening av stenarna: ” För att rena energierna i stenarna så gör du det lättast genom att skölja de några minuter i rinnande vatten. Du kan även använda dig av lugnande meditativ musik eller rökelse. Passa gärna på att lägga fram dina kristaller i fullmånens sken vid fullmåne för både rening och för att ladda upp de med extra mycket kraftfull energi!

Varför jag valt just dessa stenar i detta kit:” Jag valde dessa stenar för att alla har så otroligt glad och positiv energi. Både citrinen och aragoniten hjälper till vid sociala sammanhang och är perfekta stenar att ta med sig vid festliga tillfällen. Båda dessa stenar jobbar på ens självförtroende och får en att tro mer på sig själv. Honungskalciten är också en väldigt varm sten och den stöttar till att tänka nytt, bryta mönster och hjälper till att man ska förstå vad man behöver för att må bra! Ett riktigt feelgood-kit!

Publicerad den

Kristallkit – Healing of the soul

Healing of the soul

Rosenkvarts ( rosa)

Rosenkvartsen stärker kärleken till dig själv, öppnar upp för sann kärlek, lugnar vid stress , känslomässiga påfrestningar och sorg. Rosenkvartsen stärker bandet till dig själv. När man talar om stenar som främjar kärlekens energier är rosenkvarts vanligtvis den första stenen man nämner, det är också därför den kallas den ultimata kärleksstenen. Rosenkvarts är en sten man gärna vill ha nära när det är tufft eller när man behöver kärlek i sitt liv, vare sig det är till sig själv eller till andra så kan rosenkvartsen hjälpa. Rosenkvartsen kan hjälpa en acceptera och förlåta för att komma vidare.

Honungskalcit (gul)

Honungskalcit är en tröstande sten, den ger dig värme när du känner dig låg och trött. Den varma energin lockar dig till andra tankar, till andra nivåer av medvetande där tankarna i ditt sinne flyter fritt och fastnar inte i gamla negativa minnen som du är redo att lämnat bakom dig. Honungskalciten hjälper dig att förstå dina behov och vad du behöver just nu för att må bra, vara i balans och höja din vibration.

Blå Kalcit

Blå kalcit sägs vara en mycket lugnande sten, dess energier lugnar nerverna och lindrar ångest. Den stöttar vid återhämtning efter känslomässiga trauman och ger förutsättningar för en lugn och klar kommunikation. Blå kalcit ger oss själslig avslappning och inre lugn och är därför perfekt att ha i sovrummet för en bättre sömn. En bra sten för att stilla tankar och komma ner i varv när du ska gå och lägga dig.

Healing of the soul
Healing of the soul

Affirmation för detta kit: ”Jag läker på alla plan för att bli den bästa versionen av mig själv. Jag släpper taget om det som inte längre gynnar mig att hålla fast vid, och jag tillåter det nya som jag är redo för att komma in i mitt liv. Jag litar på att min själ vet vad jag behöver läka och jag lyssnar inåt för att höra vad min själ försöker signalera till mig. Jag släpper taget mer och mer för varje dag av det som inte längre resonerar med mig och istället fyller jag på med det högsta ljuset från universum så att min egen frekvens bara ska bli starkare för varje dag.”

Läs med fördel denna affirmation morgon och kväll i 21 dagar med kristallerna i dina händer. Detta är ett kraftfullt sätt att programmera om dina tankar och känslor till mer kärleksfulla och det är därifrån som du skapar din verklighet. Allt börjar inom dig!

Hur du kan använda stenarna: Låt kristallerna ligga kvar i påsen och ta med de i din väska, eller ha de intill sängen när du sover. Du kan med fördel lägga de på ditt hjärtchakra (mitten av bröstet), eller hålla de i handen vid meditation. Ta fram de ibland och känn deras olika energier för att bekanta dig med de. Med tiden kommer du lära känna dina stenar så att du vet exakt vilken sten du behöver vid olika tillfällen.

Energirening av stenarna: För att rena energierna i stenarna så gör du det lättast genom att skölja de några minuter i rinnande vatten. Du kan även använda dig av lugnande meditativ musik eller rökelse. Passa gärna på att lägga fram dina kristaller i fullmånens sken vid fullmåne för både rening och för att ladda upp de med extra mycket kraftfull energi!

Varför jag valt just dessa stenar i detta kit: Jag valde dessa stenar i detta kit för att de alla har en väldigt helande energi som jag tycker passar bra för läkning av din själ. Vi har rosenkvartsen som jobbar mycket med inre barnet, och som har en otroligt mjuk energi precis som honungskalciten som även den är väldigt mjukt helande. Den blå kalciten är också den väldigt lugnande, stillar tankar och får dig att sova bättre. Dessutom stöttar den kommunikation, för att du ska uttrycka dina behov på ett bra sätt till din omgivning. Dessa stenar tillsammans bäddar in dig i en trygghet där du bara kan få vila och bara vara du.

Healing of the soul
Healing of the soul
Publicerad den

Kristallkit – Healing your heart

Rubin Fuchsit (Ljusare grön)

Rubin Fuchsiten är en riktig powerkristall som påminner oss om att ta kontroll över våra liv. Det är du som styr över din egen hälsa, mognad och framgång.

Kom ihåg att du själv är allt du behöver för att nå dina drömmar och leva ditt drömliv!

Den hjälper vårt inre barn att titta fram och påminner oss om att åldern är obetydlig. Denna sten hjälper till att få mental och känslomässig balans och skänker lugn och medkänsla. Fuchsit förstärker energin i andra kristaller och kan därför gärna kombineras för att uppnå en starkare kraft! Denna kristall lugnar vid stress. 

Malakit (mörkgrön)
Malakit sägs stärka och hjälpa dig gå mot ditt hjärtas högsta mål och önskan. Den kan hjälpa dig att hålla fokus i dina projekt, speciellt de som är i linje med ditt hjärtas önskan.
Malakit lär stå för transformation, och vill hjälpa dig till transformation och bryta gamla mönster.
Malakit skyddar mot negativa energier, strålning och föroreningar av alla slag och sägs verka läkande. De sägs även uppmuntra till risktagande och förändring, den får dig att våga!
Detta är en mycket kraftfull sten som formligen drar ut det negativa ur kroppen, söker sig till det du gömt undan i ditt undermedvetna för att ta fram förträngda känslor till ytan.
Fysiskt sätt lär malakit lindra spänning och smärta i kroppen. 

Rosenkvarts ( rosa)
Rosenkvartsen stärker kärleken till dig själv, öppnar upp för sann kärlek, lugnar vid stress , känslomässiga påfrestningar och sorg. Rosenkvartsen stärker bandet till dig själv. När man talar om stenar som främjar kärlekens energier är rosenkvarts vanligtvis den första stenen man nämner, det är också därför den kallas den ultimata kärleksstenen. Rosenkvarts är en sten man gärna vill ha nära när det är tufft eller när man behöver kärlek i sitt liv, vare sig det är till sig själv eller till andra så kan rosenkvartsen hjälpa. Rosenkvartsen kan hjälpa en acceptera och förlåta.

Krysokolla (turkost grön)
Krysokolla hjälper dig att förstå ditt eget värde. De lär stimulera kommunikationsförmågan och kan hjälpa dig att tala från hjärtat med kraft och övertygelse. De lindrar stress, ångest och kan hjälpa dig att vara mindre självkritisk. Den förbinder det emotionella med det mentala och det är därför den ger dig kraft att tala från ditt hjärta. Krysokolla har en väldigt lugnande energi, och är mycket bra att ha när det är stressigt och oroligt omkring dig. Det är en beskyddande sten som tar bort negativitet och inspirerar dig att våga göra förändringar i ditt liv. Den dämpar även ilska och upprördhet.

Affirmation för detta kit: ”Jag står i min kraft, i det högsta ljuset, och jag följer mitt hjärta utan rädsla. Jag är tacksam för allt fint jag har i mitt liv och min tacksamhet jag har i mitt hjärta är som en magnet som attraherar in ännu mer för mig att vara tacksam för. Jag litar på att mitt hjärta vet vägen och jag lyssnar till dess viskningar. Kärleken är den mest kraftfulla och läkande energin som finns i detta universum och jag ser det och accepterar det utan begränsningar.” 

Läs med fördel denna affirmation morgon och kväll i 21 dagar med kristallerna i dina händer. Detta är ett kraftfullt sätt att programmera om dina tankar och känslor till mer kärleksfulla och det är därifrån som du skapar din verklighet. Allt börjar inom dig! 

Hur du kan använda stenarna: Låt kristallerna ligga kvar i påsen och ta med de i din väska, eller ha de under kudden när du sover. Du kan med fördel lägga de på ditt hjärtchakra (mitten av bröstet), eller hålla de i handen vid meditation. Ta fram de ibland och känn deras olika energier för att bekanta dig med de. Med tiden kommer du lära känna dina stenar så att du vet exakt vilken sten du behöver vid olika tillfällen. 

Energirening av stenarna: För att rena energierna i stenarna så gör du det lättast genom att skölja de några minuter i rinnande vatten. Du kan även använda dig av lugnande meditativ musik eller rökelse. Passa gärna på att lägga fram dina kristaller i fullmånens sken vid fullmåne för både rening och för att ladda upp de med extra mycket kraftfull energi!

Varför jag valt just dessa stenar i detta kit: Det här ett otroligt kraftfullt kit just för självkärlek och för att vara sann och våga stå upp för sig själv. Jag blandar rosenkvartsens mjuka helande kärleksfulla energi, som också jobbar på att läka ditt inre barn, med lite mer kraftfull energi som vi har i Malakiten och Fuchsiten. I båda de stenarna har du kraften som pushar dig framåt och båda har mycket power. Jag ville också ha med Fuchsiten just för att den förstärker energierna i de andra kristallerna när man använder de tillsammans. Krysokollan är också ett stort bidrag i detta kit med sin lugnande samtidigt väldigt starkt beskyddande energi som också hjälper dig att tala din sanning och se ditt eget värde!